23 januari 2007

Badrumsfest

Nu börjar det dra ihop sig och det är snart dags att packa Tassarnas väskor. Vi gosar med dem så mycket vi kan, det känns som att det inte är så smart ibland för det kommer bara göra att vi saknar dem så mycket mer sedan, men det är svårt att låta bli. De är så duktiga, våra små kissekattungar. De lär sig hela tiden massor med nya saker. Mises är, som alltid, först med det mesta.

Här ligger de och myserhos husse i soffan.













Här ligger de och myser ovanpå varandra.


Härom kvällen intog de badrummet även om vi normalt försöker hålla dem därifrån. Jag lät dem hållas eftersom jag visste att de skulle behöva spendera en stund i badrummet idag, eftersom vi idag skulle få besök av glasmästaren som skulle byta en sprucken fönsterruta. Man vill ju inte ha Diesel och småkatterna springandes runt i lägenheten när man saknar ett fönster.

Ingen rädder för vatten här! (Utom möjligen Diesel, som är en liten fegis.)


18 januari 2007

Sötnosar

Härom kvällen lekte Martin "Galna familjen" med katterna. (Han hällde ut en massa kattmynte- pastiller i sängen och så fick de slåss om dem bäst de ville.)

Jag orkar inte skriva mycket mer idag då jag snart måste gå och lägga mig, men här kommer i alla fall lite nya, fräscha bilder på våra små sötnosar.













Stamnamn

Så har vi då fått vårt stamnamn registrerat. Det blev inte vårt förstaval Diesel, men andrahandsvalet känns rätt bra det med:

S*Mudhoneys

14 januari 2007

Vi har ju vägt dem också

Disentis och Mises vägdes i förmiddags, medan Mascis höll sig undan några timmar till. Det spelar nog ingen större roll för slutresultatet. Jämfört med tidigare (tror vi skrev om vikten senast 26/12) så har Mascis lagt på sig ca 400 gram, Mises 350 och Disentis 300.

Mascis - 1382g
Mises - 1250g
Disentis - 1146g

Pappa Jan



Så har katterna haft besök igen. Martins pappa Jan kom hit från Karlstad för att leka och busa lite med dem innan Tassarna skall flytta. Han tog lite rörliga bilder också så om jag någon gång lär mig hur man lägger upp videofilm här så blir den här bloggen ännu trevligare.


När Jan åkt hem igen satte sig Martin att läsa i en bok han hade fått. Tissan ville också läsa.


Sedan blev ungarna lite trötta, så de lade sig för att sova.

En av dem upptäckte att syskonens svansar inte bara är ypperliga att jaga och bita i utan att de har fler användningsområden än så.


Fast i slutändan är det ändå bekvämast att ligga så som man är van att göra.



När solen tittade fram i helgen tänkte jag att det var bäst att passa på och ta ett vackert gruppfoto av ungarna. Hehe, det var ju fint tänkt. Det närmaste jag kom på en halvtimme var det här:


Men jag fick med en unge när han undrade vart den där gardinen som var så bra att klättra i hade tagit vägen.











Så småningom kom Martin ut i vardagsrummet och med förenade krafter lyckades vi få dem att sitta någorlunda still en stund. Dock var ljuset för skarpt där solen föll på så något direkt vackert foto blev det ändå inte. Tur att vi har ett antal dagar till på oss.




Gisslandrama m.m.

Då så. Efter ett längre uppehåll (jag har varit sjuk och Martin har varit lat :-)) är det återigen dags att skriva några rader. (Martin har lagt upp själva inlägget och de flesta av bilderna.)

Förra fredagen åkte jag ut till Tagene och köpte 60 kg kattsand. Tänkte det var lika bra att köpa mycket då vi upptäckt att den som vi vill ha börjar bli svår att få tag på inne i city. Som vanligt fick missarna en ny pryl att leka med. Den här är dessutom funktionell. De har lekt "herre på täppan" förut men numera är det "herre på pelaren" som gäller.

Den smartaste kattungen som till slut blev segraren - Tissan, vem annars? - upptäckte dock snart att det är lite ensamt i toppen. Någon gång varje dag är det ändå klättra och slåss som gäller för pyrenas del. Sedan hoppar de glatt ner igen och slåss någon annanstans.

Samma dag som klöspelaren inhandlades införskaffade matte dessutom lite prylar till henne och husse. Kvar blev en kartong lika röd (i alla fall bitvis) som ungarnas Coca Cola-kartong. Lika populär att leka med blev den också. Bildbevisen för det har jag dock inte lagt in i denna dator så jag bryr mig inte om att lägga upp dem här.

Klöspelaren duger förresten också när man leker kurragömma.

Husse och matte har numera lärt sig att när man har varit i tvättstugan och tvättat, så bör man lägga in underkläderna i byrån så snart man kommit upp till lägenheten igen. Annars är det risk att en liten grå (eller två) bor in sig i kassen med den rena tvätten. Nu hade vi ändå tur, tvätten förblev ren och den behövdes inte läggas om så där förfärligt mycket. Och de små var ju hemskt söta där i tvätten.



När Tissan tröttnat på att ligga bland alldeles rentvättade kläder gick hon - sin vana trogen - och lade sig för att sova i husses armhåla. Där luktar det också gott tycker hon. (Matte verkar däremot lukta blää???)


Förra söndagen var lille Axel här för att träffa Tissan och Tassarna. Han tyckte det var toppen att leka med dem.

Efteråt lyckades jag få några inte alltför skarpa (utan blixt!) men ändå ganska fina bilder på två pyren i soffan.




I början av denna veckan kändes det som att en förkylning jag gått med ett tag började ge sig, men jag hade glatt mig lite för tidigt. I tisdags kväll blev jag riktigt dålig, så det var inte annat än att stanna hemma och kurera sig resten av veckan. Jag sov en hel del och hällde under den vakna delen av dygnet i mig motsvarande tre till fyra kannor hett te per dag. (Fast jag hade teet i en gryta.) Kattungar är inte dumma utan förstår att dra fördel av varje situation som uppstår. Varmt är gott!

En av de dagar jag var hemma fick Tassarna för sig att de ville klättra lite högre än klöspelaren tillät. Så det blev till att lägga upp gardinen över gardinstången i stället för att ha den hängande.


Kort därefter inträffade det gisslandrama som har gett detta inlägg dess namn. "Nallemans död" tror jag att Martin hade tänkt kalla det. Jag skriver inget här då jag anser att bilderna talar för sig själva. Martin får senare komplettera med text om han vill kommentera det hela.