22 december 2008

God jul från oss allihop!

Lucie tyckte att några av de här bilderna passade bra som julkort och snodde till sig dem, så det är möjligt att det finns en och annan som får ett av dem i brevlådan i morgon. Utskicken blev lite fördröjda i år.

Här hemma kommer inte julen att bli särskilt lugn och stillsam med fyra små kattungar som springer runt, men det är ju bara kul.

Bilderna är från i fredags.
Här har vi Diesel, mellantjejen och Disentis.
Disentis och, tror jag, mellantjejen på bushumör.Disentis och mellantjejen på myshumör.
Och på tvätthumör (i alla fall Disentis).
En liten kisse på upptäcksfärd i klätterställningen. Jag har inte byggt upp den hela vägen till taket, så man ser lite delar i bakgrunden. Kanske efter nyår nån gång. Det beror på hur stora de har blivit då.Kismet har det skönt på en röd filt.Kismet verkar inte ha det riktigt lika skönt på en röd filt.

18 december 2008

Veckans bilder (eller nåt i den stilen)

Jag orkar inte skriva något om bilderna just nu, men det är ju bilderna som är viktigast, eller hur? :-)

Lördag:Disentis sätter sin doft på någon av ungarna.Söndag:

Diesel övervakar.
Lek och stoj och bus. Disentis till vänster och Diesel till höger. Vilka kattungarna är? Ingen aning...DieselMåndagsbilderna finns i ett tidigare inlägg.

Tisdag:

Längst ned till vänster har vi den större honan. Sen är det mellanhonan eller hanen (de är ganska lika, faktiskt, och det är svårt att se vem av dem som är tjockast på det här kortet). Klockan 12 har vi Kismet. Klockan 3 är med andra ord mellanhonan eller hanen.
Ser ut som mellanhonan eller hanen. Och jag då.Kismet på väg att inte bita mig i örat. Diesel tackar för maten.KismetKismet igenKismet är en linslus.Onsdag:
Torsdag:

Kismet

15 december 2008

Tjejerna

Hallå igen!

Vi tog en hel del bilder under gårdagen, men jag har bara orkat med att göra en första grovsållning än så länge. Däremot försökte jag mig i dag på att ta porträttbilder. Det var lättare sagt än gjort och det var väl egentligen bara den lilla tjejen som blev okej. Här är i alla fall resultatet i storleksordning:

12 december 2008

Kattungarna sålda

För tillfället har vi inga kattungar kvar till försäljning. Av en eller annan anledning är det givetvis möjligt att vi kommer få det längre fram, så det går fortfarande bra att anmäla intresse. Vi planerar också att låta para Disentis senare i vinter, men hur det går vet vi naturligtvis inte än. Annars får jag bara hänvisa till Russian Blue Klubbens hemsida och särskilt då följande två sidor: 1, 2.

Veckans viktuppgång och lite bilder

I måndags (osäker vilken tid) vägde de små pyrena i tur och ordning
555, 525, 430, 370
Nu på morgonen vägde de
660, 600, 525, 460
En viktuppgång på 75 gram för den största honan och 90-105 för de övriga tre. I procentuella tal ser det ut så här
19, 14, 22, 24
Bra jobbat!

Någon eller några har under nattens gång också lyckats stympa en av leksakerna. Den grå tygmusen har inte längre några öron och endast en liten stump kvar av svansen. Morrhåren sitter tydligen säkert för tillfället.Passade på att leka lite med kameran. De flesta bilderna blev helt förfärliga (behöver uppgradera telezoomen), men några blev åtminstone okej nog för att lägga ut.-Neeej, gå inte!-Vi ska börja med synkroniserad simning när vi blir lite större.Åh, vad sorgsen man kan se ut...

11 december 2008

Måndag-torsdag

Vi fortsätter med ett gäng bilder från vecka 46.Här har vi lyckats fånga en av klätteraporna på bild. Det är inte det lättaste.
De två små tjejerna har somnat.
Tre av fyra vakna.
De tre tjejerna undrar bland annat vad brorsan gör.
Brorsan hade hittat en utsiktsplats.
Släpp ut oss nån gång då!
Nåt intressant fanns det visst att titta på.
Som vanligt dröjer det inte lång stund innan två betraktare får sällskap av fler.
Ungarna växer så det knakar (nästan). I morse vägde honorna 569, 486 och 442 gram, medan hanen vägde hela 623. Nu är helgen snart här och med den fler besök. Det kommer säkert att uppskattas, åtminstone av oss och ungarna.

Torsdag-söndag

Så här still är det inte ofta ungarna klarar av att vara när man har gått in till dem.Snabbt sätter de igång med att slåss eller springa iväg.
Innan vi förstärkte barrikaden så stack pojken och stal av mammas tonfisk.
Lördagsbesök. De tre tjejerna vill testa om man kan få mat även av Disentis.
Här försöker en av dem smita, men det hade hon inte mycket för. Fångad på bild blev hon också.
Torrfoder är smaskigt.
Fortfarande smaskigt.
Nu ska jag ha resten själv, tyckte Diesel.