08 mars 2007

Jägartis

Den senaste veckan har Disentis börjat använda samma "språk" som Diesel gör när hon jagar insekter. Små ljud som ick-ick-ick och varianter av det. Det har visserligen bara varit när vi lekt med den ursprungliga fjädervippan (den innehåller för närvarande en fjäder), men eftersom den är "insekten" i våra lekar så är det väl ganska naturligt antar jag. Själv har jag blivit intresserad av vad ljudet innebär. Diesel har inte jagat insekter på... tja, tidig höst var det nog, så hon kan inte ha lärt sig det av henne.

Disentis gör mer än bara jagar så gott som utslitna fjäder- vippor. Flera gånger om dan kommer hon rusande för att få gosa. Och när man stänger in sig i lilla rummet för att sätta sig vid datorn utan att hon blocke- rar i stort sett hela skärmen så tar det oftast inte lång tid innan hon står utanför dörren och gnyr som en liten hund. Sött till en början, irriterande i längden. Då är det bara att gå ut och leka en liten stund så hon glömmer att hon inte får sitta vid datorn och jaga saker på skärmen.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kul att tassarna trivs i södern! Det är roligt att få ha träffat dom. Disentis' jaktljud är nog inbyggda. Nästan alla katter, inklusive Astrid, gör såna ljud när det är skarpt läge (eller när dom tror det). Astrid låter som en kaffebryggare när det sitter blåmesar på fönsterblecket...

Vi hörs! Farbror Claes

17:23  

Skicka en kommentar

<< Home