13 december 2006

Bon appétit!

Igår hände det en hel del. En liten Tass provade räkor, en annan torrfoder. Han med torrfoder (Vänster- tassen) upptäckte nog att räkor var bättre, för han satte i halsen. Då var dock matte snabb med att lyfta upp honom så att matbiten åkte ut igen. Torrfordret står numera på ett bord så att bara Diesel och inte de små kommer åt det när varken husse eller matte är hemma. Torsk/potatis/morotsrätten som ungarna fick första gången i söndags går fortfarande ner med god fart och ljudliga smackningar. I morse fick ungarna härutöver smaka på mammas tonfisk. Gottigott!

En del nya leksaker har introducerats, bland annat en fjädervippa och en sele med en liten bjällra i. Det var spännande, minsann. Snart får vi börja lära ungarna att åka bil och i vardagsrummet står numera en transportbur för dem att vänja sig vid.

Efter att ha funderat både mycket och länge tycker jag numera att Martins förslag att Tassarna skall heta Mises (smeknamn Misse tycker jag) och Mascis är alldeles utmärkt. Vänstertass får heta Mascis för han är så skrikig emellanåt när man tar upp honom. Martin får förklara kopplingen närmare.

Det verkar nu som att de små har tröttnat på vardagsrummet och de börjar utforska nya revir såsom badrummet och bokhyllorna under trappan.