24 februari 2009

Bara en bild...

Här har vi alla de små liven. Fler bilder blir det först i morgon.

Disentis har fått ungar

Klockan 05.20 i morse vaknade jag av att Disentis jamade på ett nytt sätt och jag insåg att det nog snart var dags för henne att föda. 25 minuter senare kom den första ungen och med ungefär 30 minuter mellan varje föddes ytterligare tre stycken. Vi ska se om vi kan avgöra om de är pojkar eller flickor senare i dag. Lite bilder kommer jag också att lägga ut när Disentis låter mig lämna hennes sida i mer än fem minuter.

16 februari 2009

Snart ny kull

FIN*Katzenhof Exciting Ethan - norrlänningen från Finland.

I början av december fick jag reda på att Ethans ägare Anna eventuellt skulle ner till Göteborg senare i månaden och efter att ha pratat med henne slutade vi ge Disentis p-piller. Disentis började löpa den sextonde och på morgonen fredagen den nittonde satte sig Anna med Ethan i bilen för att köra hela den långa vägen från Skellefteå till Göteborg. Nu kommer jag visserligen från Värmland, så lite bekant är jag nog ändå med glesbygdstänket, men i Göteborg tycker vi nog nästan allihop att det är lite väl långt att åka till Borås. Dit är det 6 mil. Mellan Skellefteå och Göteborg är det i runda slängar 120 mil. Kanske är det så att avstånd uppfattas som kortare ju längre norrut i landet man befinner sig? Jag vet inte och jag kom mig aldrig för att fråga Anna om den saken.

Hur som helst så dök de upp här i stan vid midnatt och de inkvarterades så länge hos Annas kompis. Dagen därpå kom Karin och Patrik, vars lägenhet Disentis och Ethan så snällt fick låna medan deras egna katter fick bo hos Karins mamma, och hämtade upp oss vid lunch. För första gången skulle de unga tu få träffa en katt av motsatt kön. I alla fall i det syftet. Disentis har ju träffat sin halvbror Watson (S*Vatulands Mikhail), vilket hon inte tyckte var särskilt kul alls. Det tog några timmar, närmare bestämt lite drygt fem, innan de båda hade förstått och kommit fram till vad det var de skulle göra. Själv var jag lite glad över att inte behöva vara med när min lilla kattunge inte längre var den kattunge jag fortfarande hade målat upp för mitt inre. Och på natten sov de! Det har inte hänt de gånger Diesel har träffat sina pojkvänner. På söndagen fortsatte parningen och på natten var det dags för vila igen. Samma sak upprepades på måndagen. Jag vet inte om de hann göra något mer på tisdagmorgonen innan Ethan hämtades upp för att åka många och långa mil hem till Skellefteå igen. Disentis återbördades senare under eftermiddagen

Det gick några veckor och vi tyckte att vi kunde se hennes spenar mer tydligt och dag efter dag växte magen en aning. Nu är det en dryg vecka kvar tills kullen väntas komma och hon är nästan lika stor som Diesel var. Kanske kommer det fyra ungar den här gången också? Vi hoppas nog att det blir två eller tre. Fyra känns lite för mycket. Nä, tre är nog ganska lagom. Exakt hur många det blir återstår att se.

Om nu någon skulle vara intresserad av att köpa en kattunge så går det bra att kontakta Disentis direkt på disentisen[at]hotmail.com
Man kan självklart maila dit även om man inte skulle vilja köpa en kattunge.

De två korten på Ethan är tagna av Karin Johansson.

Helgen som gick

13:e februari

Stillsam fredag i lilla rummet (vi försökte komma fram till något bra namn på lilla rummet, men som ni märker gjorde vi aldrig det). De senaste veckorna har det varit här man lättast har hittat Disentis. I elementsängen har hon det varmt och skönt, samtidigt som hon har full koll på allt och alla som kommer in i rummet.Minni provade också, men tyckte nog att det inte var ett lika bra ställe att ligga på som storasyster gör.

14:e februari

Solig lördag. Minni är i lektagen.
Disentis solar och spanar ut över grannskapet högst upp i klätterträdet.
Diesel i hammocken, Minni på bokhyllan, fönstret behöver tvättas.

15:e februari

Lugn söndag. Disentis ligger på golvet och visar stolt upp sin mage för fotografen. Hur många kan det egentligen vara där inne? Vi tror på 2-3. 4 stycken igen skulle nog bli lite jobbigt...
Framåt kvällen, när husse satt och tittade på italiensk fotboll, hittade hon en liten flik av filten att lägga sig under.

12 februari 2009

Bara Minni

Alla bilderna är från i går.

Minni ligger i klätterträdet och spanar ut över hustaken.Och så undrar hon lite över vad det är husse sysslar med bakom hennes rygg.
När husse gömmer sig måste hon naturligtvis komma ut och hålla koll på honom.
Stativ och fjärrutlösare är bra saker att ha när man både ska leka och ta kort på samma gång.

11 februari 2009

Bilder 7-10 februari

7:e februari

Nu är vi äntligen up to date! Av någon konstig anledning har Minni en ny leksak på varje bild. Trots det finns inte ett foto där favoritleksaken är med, så den får jag nog ta en separatbild på.Här verkar Diesel inspektera.
Full av bus är hon i alla fall. I dag (11/2) har hon en vecka kvar här hemma. Sen bär det av till Finland. Undrar just om hon kan förstå vad de säger där...

8:e februari

Diesel och Disentis samsas om maten, serverad på spisen av alla ställen.
Minni tar igen sig i solen. Riktigt så mycket som det kan se ut som på bilderna ligger hon inte i elementsängen. Det är bara enklast att fota henne där.
Snart får de nog inte plats tillsammans i hammocken (är det en hammock förresten?).

10:e februari

Alla försök att fotografera Disentis och hennes mage blir mer eller mindre misslyckade. Här sitter hon i soffan och även om det inte syns hur stor hon har blivit så ser man åtminstone två av spenarna.
Gjorde några experiment med stativ och längre slutartid. Det var lite trixigt att få Minni att ligga helt still och titta in i kameran, men de här två tycker jag ändå blev relativt lyckade. Om jag minns rätt så var slutartiden 0,5 sekunder, vilket i kattvärlden närmast kan beskrivas som en hel evighet.

09 februari 2009

Bilder 29 januari-1 februari

29:e januari

Två dagar tidigare, på tisdagen, flyttade Prinsen till Stockholm. Han och jag tog tåget upp. Lådan var inte alls kul, så han fick på sig sele och koppel i stället. Första timmen till Skövde låg han i mitt knä. Med jämna mellanrum sa han pip och tyckte att husse skulle stanna tåget så att vi kunde gå av. Andra timmen sov han mellan sätena, men från Katrineholm blev det lite mer fart på honom. Största delen av tredje och sista timmen spenderades på golvet. Lite sömn, desto mer spanande på förbipasserande resenärer. Sen tog vi tunnelbana upp till Söder och nya familjen. Det var lite ledsamt att lämna honom, men som tur var hade mackan jag köpt på centralen i Göteborg lett till att jag åkte på en matförgiftning, så jag orkade helt enkelt inte sakna honom så mycket...

Här relaxar Minni och Kismet.
30:e januari

Fler bilder på Minni och Kismet. Kismet är mindre och det borde därför vara hon som ligger främst, men på bild två så ligger hon till höger. Alltså är det Minni som ligger närmast kameran.

1 februari

Kismet blev hämtad dagen innan. Nu skulle hon i och för sig inte så himla långt, men det kändes ändå bra att slippa åka iväg och återvända med en tom bur.

Solen tittar fram och Diesel har hittat en varm fläck. Tror bestämt att det även fanns en dator där som kunde värma henne lite extra.
Liten close-up på Diesel.
Disentis spanar in tomaterna på köksbordet.
Minni och en skål vatten. Efter att Kismet flyttat har hon sökt vårt sällskap mer och mer, bland annat kommer hon och lägger sig hos den av oss som befinner sig i soffan. När Lucie borstar tänderna vill hon gärna vara med. Hon har också blivit duktig på att apportera.
Attackpose!
Här ser vi vad som till slut föll offer för Minnis attack.
Hon ville inte riktigt kännas vid att det var hon som hade vält ut matskålen (husse har tagit hand om väldigt många välta matskålar vid det här laget) och smet iväg.
Lite senare på dagen var det dags för mys hos mamma Diesel.