17 december 2006

Road trip

Så skall vi berätta lite mer om vad som hänt i övrigt under de gångna dagarna...

I torsdags fick Tissan
åka bil, tråkigt nog till veterinären då vi behövde kolla hennes ena öga. Det tog några timmar trots att vi hade beställt en tid och utanför undersökningsrummet fanns det stora hundar som skällde högt och läskigt. Hon såg riktigt trött ut mot slutet, stackaren. När vi väl hade kommit hem och ätit mat sprang hon dock runt och lekte med syskonen precis som vanligt. Då kände sig matte mycket lättad. Efter ett tag lade sig alla ungarna i den nya transportburen och slocknade.

Diesel tyckte också att den var intressant och ocku- perade den så fort ungarna hade gått ut igen. Då fick de nöja sig med den gamla lådan, där de i och för sig såg ut att trivas alldeles utmärkt.

I fredags fick så Tassarna följa med på en biltur som var betydligt kortare. (Det var då den blöta kattmaten inhandlades.) Mascis stod vid transportburens galler och sjöng högt och ljudligt emellanåt. Mot slutet av bilturen verkade han dock ha vant sig.

Han är också allt duktigare på att klättra, lille Mascis. Det är numera en plåga att ta fram mat till de små eftersom han förstår vad som komma skall och gång på gång tar sig upp för ens ben ända upp till midjan. Så fort man har satt ner honom på golvet och rest sig klättrar han igen. Han gör det inte på något skonsamt sätt utan kör in alla klorna i benet för att därifrån snabbt ta sats för ett nytt hopp uppåt och ett till och ett till, ända tills man lyckas få tag på honom vilket brukar vara kring höften någonstans. Snart får jag ta fram mina tjocka skidbyxor och ha på mig i köket ;-). Nåja, kanske inte, men det börjar kännas alltmer angeläget att leta upp den där klosaxen vi har här någonstans.

Diesel har börjat löpa igen så vi får åter njuta av ljuv musik både natt och dag. I morse vägde vi ungarna och kan meddela att Mascis (Vänstertass) fortsätter att dra ifrån, han väger nu 790 g medan Mises (Vänstertass) väger 727 g och - hör och häpna - Disentis (Tissan) stannade kvar på vågen länge nog för att vi skulle kunna se att hon väger 695 g.