04 januari 2007

Nytt år, nya leksaker...

Det gamla ringdes ut, det nya ringdes in, champagnen flödade. Och de små fick nya leksaker, förstås.































Fast en och annan fick till slut nöja sig med en av de gamla.

Dessförinnan, mellan jul och nyår, hanns det med både det ena och det andra. Först hittade småkatterna på en ny lek - sticka fram tass eller nos genom en liten springa och slå på varandra.



Om man tröttnade och inte längre ville vara med var det bästa att försöka leta upp en plats där de andra inte hittade en.


Ibland behövdes inga nya leksaker, utan en eller annan kroppsdel kunde duga. Som svansen till exempel, hmm det var något nytt - var kom du ifrån?


Ha! Där fick jag dig!



När husse vilade i soffan var det ingen riktig vila.


Tassarna slogs förstås som vanligt, oftast om absolut ingenting men ibland om någon leksak.

Den lilla orangefärgade musen var väldigt populär. Den gällde det att vakta noga.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ibland kunde mamma få hjälpa en med det.


Hon var också till stor hjälp när det lektes Följa John.
.
.
.

Under några dagar hade Tassarna besök av sin nya husse och matte, till vilka de har tänkt att flytta i slutet av januari. De hade alla jättetrevligt ihop, så vi tror alldeles säkert att pyrena kommer att trivas bra hos dem.



.
.











Det var i och för sig ganska skönt att då och då återvända till gamle husse Martins trygga famn och vila lite, tyckte Mises.



All lek tog på krafterna ordentligt och när Kristina och Joakim åkt slocknade Tassarna på elementet.



På nyårsafton fick vi besök av vänner, bland andra Stefan och Malin. Inte bara Stefan lockades av innehållet i spritskåpet.

.
.

Efter nyårsfesten gick det åt en hel drös med Cola-burkar. Då hittade missarna något nytt att leka med. Det började med att en liten kröp in i och de andra lyckades välta Colakartongen så att han inte kom ut. Det var inte så lyckat, särskilt som han fick samsas med två burkar där inne.


Väl tömd blev lådan emellertid ett ypperligt tidsfördriv.
.
.
.
.
Det var allt för den här gången, nu skall jag och missarna gå och lägga oss. De filosofiska texterna får Martin bidra med. :-) L